Болницата в Бяла въвежда платено паркиране срещу символична такса

МБАЛ „Юлия Вревска“-Бяла ще въведе платено паркиране на територията на лечебното заведение. Това се налага, тъй като в района на болницата от години има проблем с автомобилите.

Имало е ситуации, когато граждани спират и блокират достъпа до инвалидна рампа, няма възможност на линейка да излезе за адрес или да се докара пациент по спешност. Не са изключение и случаите, когато поради спрели автомобили на граждани се осуетява доставка и разтоварване на храна, медикаменти, консумативи.

Действията за въвеждане на платено паркиране са предприети от няколко месеца, като вече са монтирани основните съоръжения с цел на вход и изход на територията на болницата да бъде поставена бариера. Предвидената такса е символична от 1 лв. и не зависи от времето на престой на територията, обясни за Русе Медиа управителят на МБАЛ „Юлия Вревска“-Бяла Димитър Димитров.

Той коментира, че идеята е не да се събират пари от гражданите и да се обогатява лечебното заведение, а е с цел да се насочат хората да използват изградените паркоместа по улицата и, ако не им се налага, да не влизат на територията на болницата и Спешна помощ. На място ще има служител, който ще оказва съдействие при нужда. За персонала на болницата и Спешна помощ е предвидено да бъдат раздадени дистанционни, а в момента се събират оферти от фирми, които да сложат бариерите.

Ограничаването на паркирането е било обсъждано още, когато е започнала работата по асфалтирането, изграждане на няколко вътрешни паркинга и уширяване на моста веднага след портала. Дейностите се извършват съвместно с Община Бяла.

Очаква се реално бариерата да заработи от 1 август или 1 септември.

Exit mobile version