Бой до кръв за евтино олио в Русе, опашките се извиха още по тъмно

Промоцията на евтино олио по 2,99 лв. бутилката в магазините на „Кауфланд“ днес доведе до истинска истерия в Русе. Опашките пред хипермаркетите се извиха още в 6 часа сутринта, а движението на автомобили в района на магазините бе силно затруднено и се наложи да бъде регулирано от полиция.

Разрешено бе да се купува само по един стек, а хората буквално се биеха, за да се доберат до ценната стока. Русенецът Мирослав Малчев сподели на какво е станал свидетел. „Когато олиото е на цената на нафтата. Борба за мазнинката! Беше страшно,озверели хора,които се блъскаха. Ако някой си беше взел повече стекове в количката,тълпата го заобикаляше и започваше да му ги взема. Паднали хора, мазни плочки и безумие!“, казва Малчев. В борбата за олио се е стигнало и до физически наранявания и разкървавени пръсти.

В друга верига магазини са решили да избегнат подобни ситуации и просто са се отказали от промоцията, която е била планирана. Оттам са съобщили, че очакваната доставка не е пристигнала и затова продажбата на евтино олио се отлага.

Снимки: Мирослав Малчев

Exit mobile version