Бойко Борисов: Чакаме проекта за пътя Русе-Бяла, задължително е и нов мост тук /ВИДЕО/

Премиерът похвали новия завод на „ВИТТЕ“, който ще произвежда камери и ключалки за най-модерните автомобили

Чакам просто да ми дадат проекта за пътя Русе-Бяла , ето финансовият министър, 200 млн. за първоначално строителство ще заделим веднага така, както заделихме 1,3 млрд. за магистрала „Хемус“, заяви премиерът Бойко Борисов по темата за изграждането на скоростния път Русе-Бяла. Той бе в града заедно с вицепремиера Томислав Дончев и финансовия министър Владимир Горанов, за да види новия завод за автомобилни части на „ВИТТЕ“, който бе открит официално по-рано през деня.

Борисов похвали немската инвестиция, която е на стойност 20 млн.лв., а оборотът на фирмата за миналата година е достигнал 100 млн.лв. „Много е важно и затова благодарих на работниците – на 2 млн. продукти един само дефект. По-добри показатели, отколкото заводите в Германия. Когато се премества заводът тук в Чехия, българите дават с 20 на сто повече продукция, отколкото чехите. И те затова продължават да се разрастват“, коментира премиерът. И припомни, че в завода в Русе ще се произвеждат камери и ключалки за най-новите модели на почти всички автомобили, така че неслучайно германската автомобилна индустрия започва да се ориентира към България.

„Русе е един прекрасен град, много добра и квалифицирана работна ръка, специалистите вземат по няколко хиляди лева, движат се точно по програмата на правителството за средна заплата 1500 лв., климатизиран завод, с най-модерна противопожарна система, охладителни системи за лятото, като дойдат русенските жеги. Имат социална дейност – ваучери за хранене, за пътуване. Така разбирам индустриализацията на страната. Българската работоспособност и квалификация се съчетава с немското качество и развити технологии“, заяви още Борисов.

Премиерът ще продължава да настоява пред румънското правителство и за изграждането на втори мост над река Дунав при Русе. „Всъщност, за да не става втори мост при Русе, а виждате колко е задръстен, просто румънците не го искаха. Защото оттатък има тресавища, блата , ще им струва повече пари, трябва да правят инфраструктура, но го поставям всеки път и са ми обещали, че ще стане. Русе ни е жизненоважен за товарите и цялата Дунавска стратегия“, каза още премиерът.

Exit mobile version