Блокадата на Русе-Бяла – с час по-рано от предвиденото /ВИДЕО/

Блокада затвори пътя Русе-Бяла като част от националния протест на пътните фирми. По решение на полицията и организаторите участъкът на разклона за Иваново беше блокиран с час по-рано – от 9 до 10 часа вместо от 10 до 11 часа. Протестиращите настояват за изплащане на дължимите средства от АПИ, които за тяхната фирма са в размер на около 32 млн.лв.

„От предните протести само останахме излъгани. Отново пътищата не се поддържат, работим , но работим на цени отпреди три години, под себестойност даже, и едва събираме за заплати. Изплащаме възнагражденията на хората със заеми и с кредити, но и кредитните линии свършват. От първите 50 % от дължимите средства, които тръгнаха да  изплащат, не всичко ни платиха. По споразумение до 30 юни трябваше да ни изплатят останалите пари -, 30 юни мина, пари още няма. Въпреки това продължаваме да извършваме дейности, но след 30 септември всичко спира“, каза изп.директор на „Пътинженеринг“ Петко Николов.

Протестиращите бяха подкрепени спонтанно и от хора от изчакващите превозни средства.

„Подкрепям ги на 100 процента. Всеки е длъжен да подкрепи тези хора, те трябва да си вземат парите, а не да отидат в други джобове, стига вече“, сподели Камелия Димитрова, която пътува с автобус за София.

В утрешния ден блокада на Русе-Бяла няма да има, тъй като протестът ще бъде в други точки на страната. В петък отново е предвидено затваряне на пътя на същото място, като часът ще се уточни допълнително.

Exit mobile version