Близо 30 колектива ще участват в първия фолклорен фестивал „Беленско хоро“

Близо 30 колектива са се записали до момента за участие в първото издание на Фолклорен фестивал „Беленско хоро“, който ще се проведе на 29 октомври от 13 часа в зала „Арена Бяла“. Първоначално бе предвидено той да се състои на открито край моста на Колю Фичето, но впоследствие мястото бе променено. Организатори на събитието са Община Бяла , НЧ “ Трудолюбие“ 1884г. , Танцов клуб „Фламинго Етно“.
Фестивалът има за цел да предостави възможност на певчески и танцови колективи, индивидуални изпълнители, групи за народни обичаи, представяне на автентични носии – всеки колектив да представи характерна за неговият край носия, като я дефилира и я представи с няколко думи.
Фестивалът иска да събере любителите на българското хоро, с чието родолюбие се съхранява и популяризира ценното фолклорно богатство. Събитието няма конкурсен характер и такси за участие. За участие са поканени любителски ансамбли, състави, детски танцови школи, клубове, групи и други непрофесионални формации за български танцов фолклор.
Всеки от участниците ще получи грамота и сувенир за участието си. Въпреки че няма конкурсен характер, фестивалът ще даде две отличия – награда за най-масово представяне на колектив и Специална награда от кмета на Бяла .

Exit mobile version