Близо 200 талантливи русенски деца бяха наградени за постиженията си

Близо 200 талантливи русенски деца от различни училища бяха наградени днес на тържествена церемония в зала „Европа“ на Доходното здание. Те получиха грамоти за постиженията си и призовите места от конкурси в областта на културата, изкуството, науката и спорта. Отличията им бяха връчени от кмета Пенчо Милков, зам.-кмета по хуманитарни дейности Енчо Енчев и директора на РУО Росица Георгиева.

В приветствието си към децата кметът Пенчо Милков сподели, че искрено се гордее с успехите им, които са успехи и за Русе. „Това, което правите, трудът, който полагате, са важни не само за вас и вашите семейства. Важни са за Русе. С всяка минута усилие вие изграждате нашия град. Вие сте Русе, вие сте нашето бъдеще! Обичайте своя град, останете в него, реализирайте мечтите си тук“, заяви Пенчо Милков.

Общо 191 възпитаници от 11 общински и 6 държавни училища са получили еднократни стипендии през 2019 г. на стойност 13 930 лв. Средствата са от предвидените в бюджета на Община Русе за подпомагане на деца с изявени дарби.

С едногодишни стипендии в размер на 135 лв. месечно са отличени общо 10 ученици – 4 от МГ„Баба Тонка“, 2 от СУЕЕ „Свети Константин-Кирил Философ“, и по 1 от АГ „Гео Милев“ , СУ „Васил Левски“, СУПНЕ „Фридрих Шилер“, ПЧСОУ „Леонардо Да Винчи“.

Exit mobile version