Близките на починалия Искрен все още не знаят причината за смъртта му

Със съдействието на МВнР и консулството в Брюксел вече е ясно къде е тялото му

Близките на починалия в Брюксел русенец Искрен Йорданов все още не знаят каква е причината за смъртта му. Вчера следобед те са били уведомени от българския консул в белгийската столица къде се намира тялото на 36-годишния мъж и подготвят документите да го репатрират у дома, за да могат да го погребат.

От Министерството на външните работи и посолството ни в Белгия съобщиха, че са започнали да работят по случая още 20 септември, когато семейството е подало сигнал. „На 21 септември, по време на почивните дни, е установен контакт с местните власти, отправено е запитване към белгийската полиция за получаване на информация и изясняване на обстоятелствата около смъртта на българския гражданин. Към момента консулството ни в Брюксел очаква информация от белгийската полиция по обстоятелствата около смъртта на българския гражданин. Вчера посолството е било информирано от местните власти в коя болница се намира тялото на починалия и се предприемат мерки по уточняване как ще бъде върнато тялото на близките му в България“, съобщиха от МВнР.

Все още няма официална информация за причината на смъртта на Искрен Йорданов, макар първоначалните данни според дипломатически източници да сочат към самоубийство. Близките обаче не приемат тази версия, тъй като не е ясно защо и как мъжът е влязъл на територията на китайското посолство в Брюксел, в чийто гараж е било намерено тялото му. Казват, че не е имал причини да посегне на живота си и се надяват да се разбере истината.

Exit mobile version