Близките на Алекс от Бяла: Ако няма наказание, ще има много нещастни родители /ВИДЕО/

Семейството и приятелите на младежа протестираха и в съда със снимката му, докато разпитваха още свидетели

Близки и приятели на 18-годишния Алекс от Бяла, който бе убит преди година, излязоха на протест. Те се събраха пред съда в Русе, където днес продължи делото срещу 32-годишния ром Валентин Маринов. Мъжът е обвинен в умишлено причиняване на смърт по хулигански подбуди, след като е ударил Алекс заради спречкване след дискотека в Бяла. При падането младежът удря главата си в тротоара и изпада в кома, от която не се събужда и седмица по-късно умира.

Днес, със снимка на Алекс и плакати, семейството и приятелите му застанаха пред сградата на съда в мълчалив протест. По-късно повториха същото и в коридорите пред съдебната зала, настоявайки за справедлива присъда.

„Искаме, когато има престъпление, да има и наказание, защото, ако няма наказание, ще има много нещастни родители. Брат ми и снаха ми от една година, един месец и 14 дни, живеят в Ада. Никой не го заслужава това“, каза през сълзи лелята на Алекс Силвия Панайотова. Братовчедката му Силвия Ламбева също бе категорична, че трябва да има справедливост. „Ако не се вземат правилните решения, ще има много родители и приятели, които да страдат. Алекс беше невероятно дете, той е мой братовчед и искаме най-справедливото решение за него“, каза тя.

Изключително разстроена бе и Никол, приятелката на Алекс, която едва отрони: „Каквото и да стане, той няма да се върне при нас, просто наистина всичко да бъде справедливо“.

На днешното съдебно заседание бяха разпитани още двама свидетели – живеещият в Холандия Красимир, който разказа, че във въпросната вечер Алекс на два пъти го е блъскал и го е обиждал на етническа основа, макар да не го познава. Другият свидетел – Янко, познат от дете като Чочи и с артистичен псевдоним като танцьорка Семра, потвърди за обиди, отправяни от Алекс към друг младеж, след което е последвало сбиване и Алекс е бил ударен с бирена бутилка. Кавгата обаче приключила без последствия, а на другият скандал с участието на обвиняемия Валентин не е присъствал.

Делото продължава през октомври с разпит на вещите лица и съдебния лекар.

Exit mobile version