Благотворителна хоротека и флашмоб в помощ на малката Яни от Русе

Благотворителни хоротеки в помощ на 6-годишната Яница Карачорова от Русе, която се нуждае от лечение в чужбина заради мозъчен тумор, започва Танцова задруга „Жълтица“. Първата ще се състои на 29 май от 18 часа на русенския кей.

Организаторите планират провеждането на такива благотворителни танцови срещи през цялото лято, като ще публикуват графика на сайта на школата. Всички събрани дарения ще бъдат изпратени в подкрепа на Яни. Това не е първата благотворителна хоротека на танцьорите от „Жълтица“ – събраните средства от последните им две срещи също ще бъдат дарени на малкото момиченце.

В подкрепа на Яни ще бъде направен и флашмоб от Студио за съвременни танци „Фрийдъм“. Той ще се състои на 1 юни от 14 ч, като в него ще участват деца на възраст от 6 до 12 години. Едната група ще започне своите танци от Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ на площад „Батенберг“ и ще продължи по ул. „Александровска“, а втората група ще увлича русенци да танцуват от Парка на младежта по ул. „Александровска“.

Финалният флашмоб, озаглавен „Свободата да се движиш“, е с начало 16 ч пред сградата на Община Русе, където всички могат да се забавляват с момчетата и момичетата от студиото.

На всяка точка и по двата маршрута на техните изпълнения, ще има шапка за набиране на средства, които възпитаниците на хореографите Анита и Алекс Асенови ще дарят за каузата на 6-годишната Яница Карачорова.

Exit mobile version