Биляна Дудова отказа преборването с Тайбе Юсеин за Европейското

Състезателката на клуб „Юнак-Локомотив“-Русе Биляна Дудова не се яви на кантара преди новото преборване между нея и Тайбе Юсеин. Вчера по обяд Управителният съвет на федерацията по борба насрочи двубой, който да определи коя от двете е по-добрата в категория до 62 кг и да пътува за европейското първенство. До него се стигна след скандала, който изпрати Тайбе Юсеин на състезанието, без да е минала кантар.

Официалното претегляне трябваше да се състои тази сутрин в 8:00 часа в хотел в Благоевград. Началото на преборването между Тайбе Юсеин и Биляна Дудова трябваше да започне в 10:30 часа.

Дудова се отказа от участие заради късно взетото решение на Българската федерация по борба (БФБ) за насрочване на двубоя.

„Благодаря на федерацията по борба, че се сетиха за мен в събота следобяд, за да ме уведомят, че в неделя ще бъде поредното преборване за европейското първенство в Будапеща. Ден преди пътуването за състезанието. Благодаря, че ме „направиха на маймуна“ с поредния цирк… след всичките ми постижения за България и БФБ. Една седмица чудене, за да ме изкарат виновна накрая!“, коментира  разочарованата Дудова.

Така Тайбе Юсеин получи правото да представя България на европейското първенство в Будапеща в олимпийската категория до 62 кг.

Exit mobile version