Биляна Дудова загърби личната си драма и се върна на върха като Спортист №1 на Русе /ВИДЕО/

Трикратната европейска шампионка по борба Биляна Дудова загърби личната си драма и се върна на върха за втори път като Спортист №1 на Русе за 2019 г. Състезателката на клуб „Юнак“ преживя тежки моменти през май миналата година, когато се самонарани в хотелската си стая в София в състояние на афект. Чаровната Биляна показа, че има характер на шампион и възстанови бързо отличната си форма, като гледа вече напред към квотата за Олимпиадата. Наградата за най-добър спортист в анкетата на в.“Утро“ й беше връчена от кмета на Русе Пенчо Милков.

В челната тройка на второ и трето място бяха класирани двама състезатели на ТСК-Русе – щангистите Ангел Русев, който е европейски шампион за юноши и вицешамипон на европейското първенство за мъже, и Стилян Гроздев, вицешампион на европейско първенство за юноши и шампион на международен турнир за мъже „Наим Сюлейманоглу“. Двамата спортисти не присъстваха, тъй като са на лагер.

На лагер са и състезателките от боксов клуб „Русе“ Севда Асенова, която зае четвърто място, и Габриела Димитрова, която е шеста. Пета в анкетата е състезателката по борба Сезен Белберова.

В десетката са класирани още Инна Евтимова – лека атлетика /7-о място/, Радослав Росинов – бокс /8-о място/, двойката кану-каяк Даниела Недева-Александра Гришина /9-о място/ и капитанът на волейболния отбор Данаил Милушев /10-о място/.

Треньор на годината става Радослав Атанасов от ТСК-Русе, а приложник – Никол Павлова.

Статуетки „Спортен Олимп“, които се дават по традиция от олимпийския шампион по борба Валентин Атанасов, получиха спортист №1 и треньор № 1 на годината.

За първи път тази година бяха връчени и награди от името на община Русе – за спортист на параатлета и световен шампион за хора с увреждания Християн Стойчев от лекоатлетически клуб „Дунав“ и за отбор на момичетата от баскетболния клуб Дунав-Русе-2016, които станаха шампионки до 12 години.

Exit mobile version