Бизнесменът Свилен Максимов прави екоселище и фотоволтаичен парк край Русе

Русенският бизнесмен Свилен Максимов ще прави екоселище край Николово и фотоволтаичен парк край Червена вода. Той е поискал от общината разрешение за изработването на два подробни  устройствени плана, които ще трябва да минат одобрение на сесията на Общинския съвет в Русе.

Едното инвестиционно намерение е от страна на „Земеделска компания Агрозем“ ЕООД, представлявана от Свилен Максимов, за поземлен имот в местност „Липата“ край Николово. Плановете са да се извърши застрояване с високотехнологични еднофамилни жилищни сгради, които да бъдат  енергийно ефективни и въглеродно неутрални, да генерират повече енергия, отколкото употребяват, чрез използване на фотоволтаични инсталации от най-висок клас. По този начин възложителят има намерение също да отвори нови над 50 работни места, като счита, че тази инвестиционна инициатива би спомогнала за развитието и облагородяването на района. В момента теренът се води пасище и се иска промяна на предназначението му като жилищна зона с преобладаващо малкоетажно застрояване

Другото намерение е от името на „Нетсолар“ ЕООД с управител Свилен Максимов, която е собственик на поземлен имот в местност „Баламата“ край Червена вода. Там се предвижда изграждане на фотоволтаичен парк, логистичен център и сгради, обслужващи тези дейности.

 

Exit mobile version