Биг Бенд Русе ще зарадва с музикален „букет“ публиката пред Доходното

Биг Бенд Русе поставя началото на културните събития на открито след двумесечното извънредно положение. Музикантите под диригентството на Димчо Рубчев ще изнесат концерт на открито в петък, 15 май, от 18 часа пред Доходното здание.

„Програмата ще бъде изключително разнообразна – един музикален „букет“ от различни стилове. Мисля, че се получи много цветна. Разположението на оркестъра ще бъде на малко по-голяма дистанция от обикновено, тъй като спазваме противоепидемичните мерки“, сподели диригентът Димчо Рубчев.

Публиката също ще трябва да спазва разстояние помежду си, каквото е изискването на здравните власти. Както е известно, здравният министър разреши концертите и културните събития на открито с условията за социална дистанция.

В събота, на 16 май, ще има друга подобна изява на открито – този път на римска крепост „Сексагинта Приста“. От 11 часа актьорът Илия Деведжиев ще чете „Камилски приказки“ – по микрофон, от дистанция. На обекта е въведено еднопосочно движение, указано със стрелки, а входът е от площада пред Речна гара. На входа ще се предлагат ленти, с дължина над 150 см – за видимост на социалната дистанция. Този метод е въведен преди дни в Германия и е особено полезен за подрастващите, обясниха от Историческия музей.

Exit mobile version