Бивш румънски кмет дари икони за дома за възрастни хора „Флора“ в Бяла

Кметът на община Бяла Димитър Славов се срещна с Тудор Флоря, доскорошният кмет на побратимената гюргевска община Градинари и изп.директор на асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева. Тудор Флоря направи пореден жест към беленчани, катодари няколко икони за Дома за възрaстни хора „Флора“ /кръстен на негово име по предложение на Димитър Славов/.

Домът е изграден по трансграничен проект, финансиран по програма Интеррег V-A Румъния-България в партньорство с община Градинари. Преди това Тудор Флоря дари един тир с карпатски дървен материал за църквата Св.Пантелеймон, необходим при облицовката на куполите на храма, наред с малък иконостас, подготвен и измайсторен от техни сънародници,и  гранит, който да покрие пода и олтарна мраморна маса.

В рамките на посещението румънските гости, разгледаха новите придобивки на община Бяла – мултифункционална спортна зала“Арена“ и „Арт център Бяла“  с музея на восъчните фигури. В знак на уважение Димитър Славов връчи плакет за 130 години от обявяването на Бяла за град на румънския си побратим.

Exit mobile version