Бивш полицейски шеф замени Анелия Няголова в „Жилфонд“

Бивш полицейски шеф замени дългогодишния директор на ОП „Управление на общинските имоти“ Анелия Няголова. За поста в предприятието, познато като „Жилфонд“ , бе обявен конкурс, който е спечелен от 55-годишния Иван Гецов. Това е поредната смяна на директор на общинско предприятие от кмета Пенчо Милков за последните месеци, след като последователно общината обяви конкурси за нови шефове на „Комунални дейности“, „Спортни имоти“, „Управление на общинските имоти“ и „Обреден дом“.

От администрацията съобщиха, че конкурсна комисия е дала приоритет на концепцията на Иван Гецов за управление и развитие на предприятието и след интервюта с кандидатите, му е гласувала доверието си.

„Новият директор на общинското предприятие приоритетно ще направи поетапна проверка относно законосъобразното ползване на жилищния фонд, обследване на общинските жилища с оглед планиране на ремонти в тях и засилен контрол за опазването на имотите. Иван Гецов предлага още прецизиране на условията и реда за настаняване в общински жилища, както и разработването на цялостна жилищна политика в Община Русе“, се казва още в прессъобщението.

Иван Гецов е инженер по радиоелектроника от ВНВАУ-Шумен, а през 2000 г. се дипломира в специалност „Право“ в Русенския университет. Владее английски и руски език. По-голямата част от трудовия му стаж е в структурите на Министерството на вътрешните работи, където е започнал като криминален разузнавач през 1992 г., след това седем години е началник на сектор „Криминална полиция“ в Първо РУ на МВР-Русе, а от 2009 до 2014 г. е началник на Първо районно управление “Полиция“-Русе. До спечелването на конкурса за директор на ОП „Управление на общинските имоти“, Иван Гецов е ръководи русенския клон на Съюза на българските автомобилисти.

 

Exit mobile version