Библиотеката представя нестандартната нова книга на Петър Чухов „Достатъчно дълго“

Литературното събитие в Русе ще се състои на 16 май от 18 часа

Стихотворения в проза и остроумни истории е включил в новата си книга „Достатъчно дълго“ известният български писател Петър Чухов. Тя ще бъде представена в Русе на 16 май, четвъртък, от 18 часа в галерия „Библиотека“ на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ от преподавателя в Русенския университет, поетесата доц. Мира Душкова.

„Колко трябва да е дълга една фантазия? И в какъв жанр се вмества най-добре? В новата си книга Петър Чухов дава различни отговори. Тук има съвсем кратки винетки; има стихотворения в проза; има остроумни и абсурдистки истории; има „пиесказ“ и „разказеса“; тук е и един от най-дългите текстове на този автор, наречен „Лисица и лилав телефон“, който заслужава специално внимание. Колкото и да са различни събраните в книгата текстове, обединява ги стремежът да се даде свободен излаз на фантазията, да се разкажат прямо и пестеливо сънят, припознаването, неочакваният полет на асоциациите. И по този начин да се докоснат поне за миг онези невидими струни, някъде в тъмното и дълбокото, подсещащи ни за нещата, които грижливо сме прибрали и скрили от самите себе си“, пише за книгата редакторът Ангел Игов.

Петър Чухов е роден през 1961 г. в гр. София. Автор е на 11 стихосбирки, 3 книги с проза и книга за деца. Творбите му са преведени на 19 езика и публикувани в над 20 държави. Носител е на много награди, сред които Наградата на музея „Башо“ в Япония. Участвал е на фестивали и четения в Словакия, Македония, Япония, Хърватия, САЩ, Литва, Швейцария, Румъния, Унгария, Германия, Швеция и Русия. Пише музика и текстове, свирил е в различни рок групи, а с групата за поезия и алтернативен рок „ЛаТекст“ представя стихотворенията си. Член е на Управителния съвет на българския П.Е.Н.-център, Сдружение на българските писатели, Хайку клуб „София“, Haiku Society of America, World Haiku Association и Musicautor.

Exit mobile version