Бензиностанция в Русе участва в проверките „С бистър ум зад волана“ за алкохол и дрога

В бензиностанция „Ромпетрол“ – Русе, на бул. „3-ти март“, от днес се извършват широколентови проверки за алкохол и наркотици с участието на Пътна полиция. Те са част от кампанията „С бистър ум зад волана“, чиято цел е превенция на пътните произшествия, предизвикани от пияни и дрогирани шофьори.

Широколентови проверки ще има още в бензиностанциите „Петрол“ – София, гара Яна, „НИС Петрол“ – Благоевград и „ОМВ“ – магистрала Тракия 73 км, обект 4487 Виноградец, (първата след тунела посока Пловдив). „На тези бензиностанции, както и на други обекти в цялата страна, са поставени стационарни дрегери и ще се раздават еднократни тестери за установяване на алкохол. Тестването е доброволно и цели самоконтрол от страна на шофьорите, които тръгват на път за Великденските празници. То няма общо с проверките на МВР и се извършва отделно в обектите на Българската петролна и газова акоциация“, посочват организаторите.

„Част от обектите ни са предоставили възможност на представители на МВР да извършват широколентови проверки, свързани с нивото на безопасност на автомобилите, състоянието на водачите, както и дали към водача, или моторното превозно средство има издадено нарушение и тяхното връчване“, обясни по време на старта на кампанията Живодар Терзиев, председател на БПГА.

 

Exit mobile version