Белодробната болница в Русе вече има нови специализирани легла и носилки

Белодробната болница в Русе вече има своите нови специализирани легла и носилки, които бяха закупени чрез дарителска кампания.

Кампанията стартира преди година, организирана от Ротари клуб „Русе“ заедно с други организации, компании и частни лица, като целта й бе да се обзаведе СБАЛПФЗ „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе. Общинската болница, която лекува русенци и пациенти от региона, беше на първа линия в борбата срещу КОВИД–19 и благодарение на своя професионален екип заслужи адмирациите на русенци.

„След дълги процедури в условията на затруднени доставки от чужбина, с помощта на много хора сега вече може да съобщим официално, че всички 48 специализирани легла и многофункционални носилки за превозване на пациенти са налице и обслужват лекуващите се. Медицинският персонал също е много доволен и споделя професионалната си удовлетвореност, че новото оборудване спомага за по-бързото възстановяване на болните и за техния комфорт“, сподели президентът на клуба Венелин Молнар.

В кампанията със средства и лични усилия се включиха Ротари клуб „Русе“ и негови членове, Ротари клуб „Русе-Дунав“, Лайънс клубовете от града, „Холеман“, „Доминекс про“ и лично Нина Крушева, Фондация „Направи добро на някой непознат“, „Бадер – България“, „Сонев и синове“, „Елина 97“, „Грейт хил“, „Боримес“, „Хидроизолации – Вълков“, Илиян Йорданов и други.

Exit mobile version