Беленчанки записаха победа в първия мач от плейофите на титлата

Отборът на ХК „Бяла“ започна с победа с 34:27 над ХК „Етър 64“ плейофната полуфинална серия от първенството на България по хандбал за жени. Срещата се игра в зала „Арена Бяла“, като още в началото двата отбора показаха амбиции за победа.

Беленчанки поведоха, след това болярките излязоха напред, като в 10-ата минута резултатът беше 4:4. След серия от 4 поредни гола в средата на полувремето ХК „Бяла“ поведе с 10:5, но гостенките успяха да изравнят. Секунди преди края на полувремето с гол на Кристина Иванова домакините отново поведоха с 15:14.

В началото на второто полувреме ХК „Бяла“ взе преднина от 4 гола, която се поддържаше до средата на второто полувреме, а 10 минути преди края на мача стана 8 гола – 31:23, до крайната победа с 34:27.

Отличен мач за беленчанки направиха Фатме Юксел на вратата и Кръстина Касабова с 6 попадения. За „Етър 64“ се открои Мария Спиридонова с 10 гола.

Съставът на „Бяла“: Фатме Юксел, Христина Бабий/9/ ,Ирене Иванова /1/, Соня Богданова/6/, Христиана Драганова, Юлия Таке/5/, Кръстина Касабова/6/, Кристина Иванова/3/, Моника Петкова, Есра Хасан, Александра Иванова, Рени Димова, Лидия Бакърджиева/2/ и Полина Трубицина/2/.

Следващата среща е на 16 април от 16.00 часа във Велико Търново.

Exit mobile version