Безработните в Русе ще се регистрират от днес и на ул.“Олимпи Панов“

Регистрацията на безработни в Русе от днес ще става на още един адрес, за да се избегне струпването на много хора на едно място и за да се спазват мерките за ограничаване на коронавируса. Допълнителните изнесени работни места, където търсещите работа лица ще се регистират, за да получават посреднически услуги за подпомагане при търсенето на работа, ще бъдат в Кариерния център към ДРСЗ-Русе, ул. „Олимпи Панов“ 8, тел. 082 820 151. Работното време е 08:30 – 17:00 ч.

От Бюрото по труда напомнят,  че  Системата за сигурно електронно връчване (е-връчване) дава възможност за използване и на електронната услуга за регистрация на търсещите работа лица, която е базирана на Единния портал за достъп до електронни административни услуги на Държавна агенция „Електронно управление” (ДАЕУ), раздел „Социални дейности”/„Безработица и насърчаване на заетостта”, на следния линк: https://egov.bg/wps/portal/egov/services/social-services/unemployment.

Заявлението за регистрация се изпраща в съответното бюро по труда чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ), за ползването на която се изисква лицето да се регистрира в нея и да я ползва чрез квалифициран електронен подпис (КЕП) или ПИК на НОИ.

За улеснение при ползването на системата е постигната договореност за издаване на едномесечен безплатен електронен подпис от доставчици на удостоверителни услуги. Ще бъде предоставена онлайн възможност за заявяване на подписи за тези, които все още нямат такъв. За повече информация: https://egov.bg/wps/portal/egov/topical/be7210e2-457c-4b74-b8cc-f919ecffc9fe.

По-подробна информация може да получите от сайта на Агенцията по заетостта в новините от 30.03.2020 г. в статията „Агенцията по заетостта призовава към използването на електронни услуги“.

 

Exit mobile version