Безплатен паркинг маха колите от тротоарите и спестява пари на общината

Общинският паркинг „Воден“, който се намира на ул. „Солун“ в Русе, ще стане безплатен. Това предлага общинска администрация за предстоящата сесия на местния парламент. Причината е, че работи на загуба, а с отварянето му за свободен достъп ще се реши проблемът с паркирането в района и ще се махнат колите от тротоарите.

В момента паркингът  работи на денонощен режим и разполага със 50 паркоместа. Обслужват го 5 служители на отдел „Платено паркиране и репатриране“ при ОП „Комунални дейности“. За последните три години загубата за общината от платеното паркиране там е над 125 000 лв.

След като паркингът стане безплатен, спестените средства от поддръжката му ще могат да се пренасочат към други дейности на отдел „Платено паркиране и репатриране“ при ОП „Комунални дейности“.

Очаква се да намалеят случаите на нерегламентирано паркиране  в района, както и  подобряване на условията на придвижване на гражданите, които са затруднени от неправомерно паркирали автомобили по тротоарите и уличното платно, казват от общината.

 

Exit mobile version