Бездомник вилня и кърти парапети на новата жп спирка на Товарна гара /ВИДЕО/

Бездомник е посегнал на новоизградената жп спирка на Товарна гара в Русе, научи Русе Медиа. Инцидентът е станал в понеделник около 21 часа. Щетите, които са установени, са основно по парапетите – извършителят е изкъртил няколко от хоризонталните метални елементи от предпазните парапети. Той е палил и огън под навесите на рампата. От ръководството на НКЖИ ще уведомят за случая полицията и при необходимост ще предоставят видеозаписи от действията на вандала. Те са заснети от камерите за видеонаблюдение, поставени на новата жп спирка. Доколкото е известно, мъжът се занимава с просия по кръстовищата и е забелязван в района на кръстовището на Олимп.

По информация на Русе Медиа, това не е първото му посегателство върху жп спирки, а е трети случай. Проблемът е, че щетите са на сравнително малка стойност и, дори установен, извършителят се пуска безнаказано, защото полицията го класифицира като дребно хулиганство. Вариантът е при извършваните огледи и събиране на информация от полицията, НКЖИ да дава високи цени за нанесените материални щети, за да се потърси съдебна отговорност спрямо въпросното лице, коментираха хора от бранша.

Добрата новина е, че днес комисия от НКЖИ и фирмата изпълнител извършиха оглед на обекта. Нарушения не бяха констатирани и бе издаден Акт 15 на обновената жп спирка. В рамките на месец предстои да се получи и Акт 16. Заради неприятния инцидент се извършват допълнителни настройки и корекции в позиционирането на камерите от видеонаблюдението. От вчера оградата е напълно завършена и затворена, при което преминаването през досега съществуващия отвор вече е невъзможно.

Exit mobile version