„БГ маршрути“ разказва за община Ветово и свършеното от кмета през мандата /ВИДЕО/

Авторското предаване „БГ маршрути“, излъчвано по национална телевизия България24, посвети един от последните си броеве на община Ветово и свършеното от кмета д-р Мехмед Мехмед и администрацията през настоящия мандат.

Основните приоритети, по които се работи, са свързани с инфраструктурата, образованието, социалната политика. По програмата „Топъл обяд“ се хранят около 900 души от населените места, социалният патронаж е увеличил бройката си, а базите му са реновирани. Всички кметове на територията на общината са ангажирани с тази дейност. В момента общинската администрация във Ветово подготвя проекти за изграждане на дневни центрове за възрастни хора и за хора в неравностойно положение.

За последните три години 104 улици във всички населени места на общината са асфалтирани. „Пътната мрежа е в много добро състояние, нямаше досега нормален път да се стига до общинския център и населените места. През последните две години цялата републиканска пътна мрежа в общината вече е обновена, ремонтирана е и общинската пътна мрежа“, казва кметът д-р Мехмед Мехмед.

Направени са спортни площадка във всяко населено място и нови детски площадки в детските градини. Подкрепа получават образованието, здравеопазването и културата. Община Ветово се побратими и с две турски общини, с които развива сътрудничеството в различни сфери.

Заради кризите, които белязаха последните две години, администрацията е имала трудности, но не се е отказала и е изпълнила на 80 процента обещаното.

„През 2023 г. ще продължим започнатото, имаме енергията, хъса и желанието да подобрим всичко около нас. Хората на община Ветово заслужават една по-хубава среда за живот“, казва още д-р Мехмед.

Цялото интервю с кмета може да видите във видеото:

BG Маршрути със Снежана Димитрова в община Ветово @restlesswild3015

Exit mobile version