Баща бе осъден на 1,5 г. затвор заради побой над социални работници в Русе /ВИДЕО/

Повече за случая - вижте във видеото

38-годишният Теодор Далакмански бе осъден ефективно заради нанесен побой над социални работници от отдел „Закрила на детето“ в Русе. Инцидентът е от пролетта на 2018 г., а присъдата на Русенския районен съд е 1,5 г. затвор. Мъжът е осъден и да заплати по 3000 лв. обезщетение на двете социални работнички, които е нападнал.

Инцидентът е станал в офиса на отдела, когато е трябвало Далакмански да предаде 5-годишния си син на приемно семейство. Детето е било отнето от биологичното си семейство година по-рано, след сигнали от детското отделение на болницата за неглижиране от страна на близките му. Със съдебно решение е било дадено за отглеждане в приемно семейство, което обаче се е отказало впоследствие заради агресивното поведение на биологичния баща. В деня на инцидента детето е било при баща си с разрешение на отдела за закрила на детето и е трябвало да бъде предадено на второто си приемно семейство. Бащата обаче е отказал, започнал е да дърпа сина си и е нападнал с юмруци в лицето началника на отдела Милена Неделчева и нейна колежка.

Двете са подали жалба в прокуратурата. Нападателят е добре познат на органите на реда, а преди няколко години е бил арестуван и по обвинение за търговия с гласове.

Според социалните причините за агресията е фактът, че детето е било освидетелствано от ТЕЛК с 50 % инвалидност заради астма и бащата е трябвало да вземе солидна сума помощи със задна дата. Предаването на детето на приемно семейство е попречило на мъжа да вземе средствата.

На извършителя тогава е било повдигнато обвинение в хулиганство, а днес бе произнесена и присъдата по наказателното дело.

Exit mobile version