Баскетболистите на „Дунав-Русе-2016“ са на финал в ББЛ-район „Център“

Баскетболистите на „Дунав-Русе-2016“ са на финал в ББЛ-район „Център“. Момчетата на треньора Руслан Русев записаха победа във втората среща от полуфиналния плейоф, като спечелиха като гости мача с „Чардафон“- Габрово с резултат 65:60. В първата среща русенци също имаха успех, като победиха съперника си със 100:79.

Така баскетболистите на „Дунав-Русе-2016“ заеха временно първо място с 4 точки, като все още не е изигран втория мач от другия полуфинал „Чавдар Троян“-„Видабаскет“, който ще определи съперника им на финала. Този мач не е от значение за класирането на русенци. Ако спечели „Чавдар Троян“, отборът ще има също 4 точки като „Дунав“, а трети ще остане „Чардафон“ с 2 точки. При победа на „Видабаскет“, видинчани ще имат 3 точки и второ място в класирането.

След класирането за финала на плейофите от клуба изразиха своята огромна радост.

„Очаквано нелек сблъсък, но в решителните моменти, когато на преден план излизат характерът, физическата подготовка, енергията в защита и класата, настъпи нашето време! Благодарим, момчета! Поздравления за чудесната работа на треньорския щаб! Честито на всички наши фенове!“, казаха от СКБ „Дунав-Русе-2016“.

Exit mobile version