Баскетболистите на „Дунав-Русе-2016“ излизат в решителен мач за първото място

Баскетболистите на „Дунав-Русе-2016“ излизат днес в решителен мач за първото място в групата си в Българска баскетболна лига. Срещата е срещу отбора на „Чавдар“-Троян и ще се играе от 18 часа в зала „Дунав“ в Русе. „Ще се изправим срещу сериозен съперник, с който към момента сме си разменили по една победа. Вярваме, че ще ни подкрепите и този път. Да напълним зала „Дунав“ и да създадем истински баскетболен празник!“, призоваха от клуба.

Предстоящият мач стана и повод председателят на УС на СКБ „Дунав-Русе-2016“ Младен Ганчев да сподели впечатленията си от полуфиналната среща от румънското първенство на U14 момчета между отборите на Плоещ и Клуж-Напока, на която е присъствал заедно със Свилен Манев по покана на президента на Румънската федерация по баскетбол Кармен Токала.

„Това, което ни направи огромно впечатление, не бяха спортно-техническото достойнство на срещата, а атмосферата в залата и уважението между всички замесени – играчи, треньори, съдии и публика.

Двете агитки, създали невероятна атмосфера, бяха разположени буквално на метър една от друга. Всяка със собствен тъпан и хореография, неспираща подкрепата си към отбора. И без нито едно спречкване между когото и да е, без обиди, размахани пръсти и т.н.!

Треньорите в нито един момент не викаха по играчите си, а просто им даваха наставления, потупваха ги, окуражаваха ги и пак ги връщаха в битката. Съдиите обясняваха с усмивка отсъжданията на младите състезатели и ги потупваха по гърба. Съдии и треньори не спореха въпреки някои очевидни грешки и високия заряд на двубоя, преминал през обрат и победа на домакините в крайна сметка.

А на една от снимките може да видите как победителите в жълто ръкопляскат на загубилите преди сами да се зарадват и да изпълнят хореографията си с агитката, включваща и специален танц и ритуал.

Звучи идеалистично, нали? Но не е когато всеки един участник – треньор, съдия, играч и зрител/родител осъзнае, че е важен за крайния резултат и едното е само резултат днес, а другото е възпитание за цял живот.

Вярвам, че ние също можем и се надявам днес от 18.00 часа в зала „Дунав“ да го демонстрираме, подкрепяйки момчетата ни в изключително важната битка с отбора на „Чавдар“ Троян за първото място в групата ни! Само „Дунав“!“, сподели Младен Ганчев.

Exit mobile version