Баскетболен триумф: Юношите на „Дунав“ до 17 г. спечелиха титлата /ВИДЕО/

Юношите на „Дунав-Русе-2016“ до 17 години зарадваха феновете на баскетбола в Русе, като спечелиха титлата на Държавното първенство в инфарктен мач в зала „Дунав“ в Русе. Момчетата на треньора Николай Николов победиха в оспорван двубой съперниците си от „БУБА баскетбол“ и триумфираха заслужено с шампионската купа и златните медали. Успехът е исторически, защото за първи път Русе има титла в мъжкия баскетбол.

В първата четвърт на мача домакините от „Дунав“ успяха да натрупат аванс от 8 точки – 25:17, но гостите в следващите пет минути изравниха до 33:33. На почивката русенските баскетболисти все пак излязоха начало с разлика от 3 точки – 47:44. Натискът на съперниците им през третата четвърт продължи, като тя завърши с две точки в полза на „Дунав“ – 60:58. В последната, решителна част на мача русенският тим, подпомаган от публиката, успя да дръпне напред и завърши двубоя при резултат 76:71.

Най-резултатен за „Дунав“ бе капитанът и национален състезател Теодор Трифонов, който отбеляза 33 точки, следван от Виктор Благословинов с 20 точки и Антоан Виденов с 10 точки.

Медалите на победителите и купата бяха връчени от кмета на Русе Пенчо Милков, а изпълнителният директор на федерацията Филип Виденов награди сребърните медалисти от „БУБА баскетбол“.

„Голямо напрежение, със сигурност имаше много голям момент на изненада със зоновата им защита през второто полувреме. Признавам си, направих всичко възможно да бъда максимално подготвен, но за това не бях подготвен. Наложи се да импровизираме, но като цяло заслугата за днешната победа е на момчетата. На характера, който показаха накрая – имахме момчета с болки, изморени, тежки мачове, след едни финали, след втори финали. Същите момчета играят на три възрасти – изцяло е тяхна победата. Аз просто стоях отстрани да им се радвам. Цяла година сме се борили за това, много го искахме, миналата година не ни се получи, работихме здраво и това даде резултат“, сподели треньорът Николай Николов.

Exit mobile version