Баскетболен клуб „Дунав-Русе-2016“ играе на зонален турнир в София

Баскетболен клуб „Дунав-Русе-2016“ бе отличен с грамота на Борислав Българинов за съществен принос към развитието на региона. Тя бе връчена на треньора на 10-14- годишните девойки Магдалена Миланова от неговия заместник Синан Хебибов.

В залата се провеждат тренировки и срещи на сборния лагер на най-добрите баскетболистки от зона „Добруджа-Мизия“ на възраст до 12 години. Освен от Русе участват още отбори от Шумен, Плевен, Габрово и Търговище.  Те изиграха вчера и две срещи, като русенските момичета сътвориха истински спектакъл в мача си срещу „Светкавица“-Търговище. 40 минути не стигнаха да бъде излъчен победител, а в продължението играта също вървеше кош за кош. Шансът обаче се оказа на страната на гостите за крайното 51:55 точки. Във втория двубой русенки се наложиха над тима на Шумен с 65:30 точки.

Момичетата на Магдалена Атанасова и търговищкият отбор „Светкавица“ провеждат кратка подготовка за участие на турнир в София, където ще се срещнат със сборни отбори на другите три зони. Сред селекционираните в отбора на „Добруджа-Мизия“ състезателки от русенския клуб са Катрин Коева, Светлозара Георгиева, Яна Попсулис, Севил Руждиева и Симона Илиева.

През тази година момичетата до 14-годишна възраст от „Дунав-Русе-2016“ станаха шампиони на провелото се национално състезание в Русе. Преди две години отново са завоювали златен медал, като техен треньор тогава е била Юлия Радева. При момчетата кадетите до 16-годишна възраст са станали втори на тазгодишната купа „България“, която също бе в Русе.

Синан Хебибов разгледа и другата тренировъчна зала в комплекс „Дунав“ -зала 2. Съвсем наскоро тя бе частично ремонтирана. Подменено е голяма част от дюшемето на залата, а полетата са изцяло пребоядисани и лакирани.

Ремонтът е бил наложителен, тъй като в клуба тренират близо 250 деца от 7 до 19 години. Залата е много важна, тъй като в другата се провеждаттренировки и на волейболния отбор. Графикът на залите е изключително натоварен и недостатъчен за всички формации по баскетбол. Близо 70% от всички баскетболни формации участват на 5 или 6 национални финала.

Exit mobile version