Бананов чийз кейк с бейлис и тофи сос донесе победата в „Като шеф готвачите“ в Русе

Петото издание на международното кулинарно състезание за деца „Като шеф готвачите“, организирано от Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“- Русе, събра ученици от България, Румъния и Молдова в рамките на изложението „Уикенд туризъм“. То се проведе с подкрепата на Община Русе, Общинско предприятие „Русе арт“, Съюз на хотелиерите и ресторантьорите – Русе, Ресторант „Кралска закуска“ и Асоциация „Еврорегион Данубис“.

В състезанието взеха участие 6 ученици от различни училища в Русе, един от тях се състезава в екип с ученик от Румъния, един – в екип с ученик от Молдова, а четирима от тях се състезаваха в екип с ученици от ПГ по туризъм.

Жури в Петото издание на  Международното кулинарно състезание за деца „Като шеф готвачите“ бяха: шеф-готвач Ради Стамболов – вицепрезидент на Евро-Ток – България (председател), шеф-готвач Петър Атанасов – член на Българската асоциация на професионалните готвачи, и шеф-готвач Веско Георгиев от ресторант „Тераса“.

Първото място в кулинарно състезание за деца „Като шеф готвачите“ бе присъдено на Ивайла Мирославова и Христо Христов. Наградата връчи шеф-готвач Ради Стамболов.
Второто място зае отборът на Енея Енчева и  Бранов Ина. Наградата връчи шеф-готвач Петър Атанасов.

Давид Аврамов  и Марияна Събева, се класираха на трето място. Наградата връчи шеф-готвач Веско Георгиев.

Зам.-кметът Златомира Стефанова връчи Специалната на града на Община Русе на отбора Сунай Байдинов и Стефано Андреа.

Специалната награда на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в град Русе, бе връчена от Красимир Иванчев, председател на Съюза, и отиде при Кателина Стефанова и Биянка Стефанова.

Специалната награда  на публиката, бе връчена от началника на РУО д-р Росица Георгиева. Наградата получиха Михаела Илиева и Наталия Атанасова.

Exit mobile version