Балетна гала потапя публиката в Русе в откъси от най-хубавите спектакли

Балетна гала вечер ще се състои на 11 април, вторник, от 19 часа в Доходното здание. Публиката ще може да се наслади на вълшебство от феерия, красота и изящество, представена от солисти и ансамбъл от Балета на Държавна опера – Русе, като концертът този път ще бъде открит от  ученици на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ с преподаватели Деница Анчева и Станислава Спасова.

Художественият ръководител на трупата Весела Василева ще представи едно пищно и разнообразно дефиле от най-ефектните моменти из балетните продукции на Русенската опера. Репетитор е Антон Иванов.

В програмата ще бъдат включени и балетни миниатюри, които обичайно излизат на сцената като самостоятелни солистични или ансамблови балетни пиеси и са сред най-често разпознаваемите и обичани от публиката.

Макар и малко изпреварващо, този галаконцерт русенската балетна трупа посвещава на Международния ден на балетното изкуство – 29 април.

Балетният състав на Държавна опера-Русе поддържа едни от най-високите класически стандарти в България. С това той е притегателен център за артисти от целия свят. Балетът на Русенската опера през този сезон постави началото и на две свои нови творчески цели – поглед към български балетни заглавия и намиране на пътища за престижна международна изява, които започна успешно да изпълнява.

Exit mobile version