Баки Солак бе преизбран единодушно за общински председател на ДПС-Ветово

Баки Солак беше преизбран единодушно от всички 73 делегати за общински председател на ДПС във Ветово. На провелата се днес отчетно-изборна конференция това беше единствената издигната кандидатура и признание за успешната работа на Баки Солак, който е общински председател на ДПС-Ветово от 2003 г.

„За мен това е преди всичко отговорност. Ще разчитам на местните съвети, женските дружества и младежките структури, за да продължим да работим успешно във Ветово, както и на общинската администрация. Благодаря за доверието, ще продължа да работя както досега“, заяви Баки Солак.

Гости на конференцията бяха народният представител Ализан Яхова, бившият депутат Бюрхан Абазов, областният председател на ДПС-Русе Дауд Ибрям и кметът на Община Ветово д-р Мехмед Мехмед.

Кметът на Ветово д-р Мехмед Мехмед коментира предстоящите избори за Европейски парламент, за които предстои много работа от страна на ДПС. „Евроизборите ще бъдат тест за това дали постижението на ДПС е устойчиво. Очаквам от вас пълна мобилизация за евроизборите, на които се надявам да покажем, че резултатът от местните избори не е случаен“ , заяви д-р Мехмед.

Ализан Яхова даде Ветово като добър пример за управлението на ДПС. „Ветово е пример как нещата се случват, когато ДПС управлява. Новото начало на ДПС е насочено към хората. Освен повишаване на жизнения стандарт на хората, ДПС ще работи усилено за общините и бизнеса, което стана ясно и от новия бюджет на държавата. Първото изпитание за нас са европейските избори, задачите ни са ясни, трябва да бъдем втора политическа сила и да имаме 4 евродепутати“, каза Ализан Яхова.

Баки Солак отчете един труден, но все пак успешен мандат. Структурите на ДПС в общината са в добра кондиция, има и новоучредена структура в село Кривня. На последните местни избори ДПС успя отново да спечели кметския пост в Община Ветово, както и да има квалифицирано мнозинство в Общинския съвет -13 от общо 17 общински съветници.

Айдоан Джелил беше номиниран за областен председател на ДПС, като той е бил номиниран на всички местни събрания във Ветово, поясни Баки Солак. Д-р Джевдет Чакъров и Делян Пеевски бяха номинирани за съпредседатели на Националния съвет на ДПС.

 

Exit mobile version