Атрактивен турнир по стрийт баскет събира младите русенци в събота

Атрактивен Стрийт баскетболен турнир 3х3 „Русе 2022“ ще зарадва младите русенци, желаещи да спортуват на 17 септември  от 10 часа в двора на Професионалната гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“. Организатори на проявата са Спортен клуб по баскетбол „Дунав-Русе-2016“ и Фондация „Русе – град на свободния дух“ в партньорство с Българската баскетболна лига.

Целта на фестивала е да представи на младите хора един от най-популярните спортове в световен мащаб, този път в уличния му вариант, който вече е отделна олимпийска дисциплина. Записване за участие може да се направи онлайн, както и на място в деня на събитието от 9 часа. Фестивалът ще бъде съпроводен с конкурс по стрелба от тройката и конкурс по забивки с атрактивни награди. Предвиден е и атрактивен музикален съпровод, както и коментари, и интервюта на живо с известни спортисти.

За записване линк към сайта на FIBA 3×3:

https://play.fiba3x3.com/events/7c2cbc67-727f-4289-a9d4-9bca5c334d67

Стрийт баскет 3х3 турнир „Русе 2022“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Русе, Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, „Мегахим“ АД, „Нетуъркс България“ ЕООД, „Триано“ ООД, „САНСИ“ ООД, „Холлеман България“ ООД.

Exit mobile version