Атрактивен завършек на сезона направи Авто – мото клуб „РусчукЪ“

Първият Русенски ретро събор организиран от Авто – мото клуб „РусчукЪ“ и Mall Rousse пренесе фенове и почитатели назад във времето на 15 октомври. Причината беше закриването на активния сезон за 2022 година.

97 ретро автомобила и мотоциклета превзеха паркинга и привлякоха стотици граждани, които искаха да разгледат и да се снимат с тях. Автомобили от три континента от почти всички известни марки бяха представени от участниците в събора. Въпреки че събитието беше обявено за участници от русенска област, в него се включиха и ентусиасти от страната, включително и 3 автомобила от съседна Румъния. Специални гости бяха и членовете на Авто – мото ретро клуб „Хан Кубрат“.

При изключителен интерес преминаха провежданите на всеки кръгъл час атрактивни и забавни игри, в които се включиха както участниците в събора, така и посетителите. Предвидени бяха и забавления за най-малките посетители. Кулминацията беше награждаването – уникални награди, изработени специално за събитието, както и тематични подаръци за всички.

Бяха връчени 5 големи награди:

Голямата награда на публиката отиде при Валентин Василев за неговия Мерцедес от 1927 година.

Голямата награда на Mall Rousse грабна Калоян Цонев със своя Mercedes Benz Е28 от 1973 година.

Голямата награда на Авто – мото клуб „РусчукЪ“ беше връчена на Галина Димитрова с Trabant 601 от 1990 година.

Голямата награда за автомобил спечели Камен Емануилов с ВАЗ 21013 от 1987 година.

Голямата награда за мотоциклет отиде при Ивайло Кадишев с ИЖ 56 от 1957 година

Специални награди получиха:

Exit mobile version