Атанасова: ГЕРБ-СДС няма да влиза в зала, за да осигурява кворум на агонизиращия парламент

ПГ на ГЕРБ-СДС е против закрито заседание на НС, в което да се разбере как ще е цената на природния газ, както и кога и какви доставки ще има. Изслушването беше закрито против всякакви правила, заяви на брифинг в парламента председателят на групата и депутат от Русе Десислава Атанасова. Ето какво още каза тя пред журналисти:

ПГ на ГЕРБ-СДС не намира за нужно да присъства повече в пленарната зала, за да осигурява кворум на проваленото и агонизиращо Народно събрание. Вчера бяха загубени 6 часа в четене на доклади. Нула работа на парламента по най-важната тема, която вълнува българите. Но ГЕРБ-СДС присъства на заседанията на комисиите.
ПГ на ГЕРБ-СДС ще бъде в зала, ако има внесено предложение за правителство с мандата на „Продължаваме промяната“ и 59 народни представители ще гласуваме „против“.
Медиите няма да разберат нищо от отговорите на министър-председателя в оставка и на министъра на енергетиката в оставка. Това не е ли опит да скрият поредния си провал⁉️
Когато назначаваха ново ръководство на КЕВР и „Булгаргаз“ със смели изказвания заявяха, че ситуацията ще се промени и цените ще бъдат по-ниски.
Лена Бориславова обикаляше телевизионните студия и обясняваше, че цената ще бъде 4 пъти по-ниска. Вчера обаче от ръководството на „Булгаргаз“ стана ясно, че цената ще бъде с 32% по-висока, а газ няма. Обществото ще плати цената за цялата некадърност на тези аматьори!
Смехотворно е твърдението, че заседанието трябва да е закрито, защото имало секретни документи, които гражданите и бизнесът не трябва да знаят. Не може да бъде секретна сигурността на доставките и цената! Те искат да засекретят това, което каза вчера изпълнителният директор на „Булгаргаз“-до края на годината няма осигурени доставки на газ.
Издирват се 10 танкера с газ до края на годината, защото засега ги няма. Хранилището в Чирен го пълнят с най-скъпия възможен газ, който ние ще трябва да плащаме зимата.
Всеки месец „Булгаргаз“ плаща своя капацитет на „Газпром Експорт“, но насреща не получава нищо. Държавно дружество реализира загуба. За 6 месеца „промяната“ доведе едно финансово стабилно дружество до реален фалит.
Председателят на Народното събрание се опита да прикрие поредната лъжа на Кирил Петков. От студията той говореше как е договорил по-ниски цени на газа, как е осигурена диверсификацията. Той осигури такава диверсификация, че България остана без газ. Това правителство е вредно, то трябва да си тръгне час по-скоро!
Делян Добрев беше вносител на предложението за изслушване. Темата, с която то беше внесено, е цената на газа. В това няма нищо секретно. Засекретиха заседанието, защото не искат да кажат, че цената ще продължи да скача с двуцифрени темпове и не се знае дали изобщо ще го има.
Управляващите засекретиха бомбата, която слагат пред следващия служебен кабинет. Кабинетът на Радев ще бъде изправен пред ситуацията физически да няма газ и ще трябва да се въведе режим на газа в България. Правителството на Радев ще реши кои заводи да работят и кои не. Кои болници да са на газ и кои да се върнат на нафта.
Пред следващия редовен кабинет през зимата е заложена ядрена бойна глава. Какво ще стане, ако за „Топлофикация-София“ няма газ или неговата цена е двойна.
Останахме без газ, защото трябваше да бъдат вкарани посредници. Не за да ограничат финансирането на Русия. Защото газът е спрян, но за петрола изнудваха ЕК да дадат изключение. Вицепремиерът, който беше ястреб за газа, се оказа, че лобира „Лукоил“ да купува руски петрол. Комисионните са причините за техните действия.
Цената за юли, която „Булгаргаз“ е поискала КЕВР да одобри, е 186 лв. Рекордна цена за всички времена! А ни обясняваха, че ще намерят по евтина алтернатива, която ще дойде с танкери. Това представлява „промяната“-лъжи от началото до края!
Ако Бойко Рашков бъде предложен да оглави КПКОНПИ, то този, който го предлага следва да отговори на следните въпроси. Има ли Бойко Рашков проверки от КПКОНПИ. Този срещу който има проверки ще се бори с корупцията?!

Exit mobile version