„Атака“ откри кампанията си, ще се бори срещу горенето на отпадъци от ТЕЦ-а /ВИДЕО/

„Атака“ ще води безкомпромисна война срещу изгарянето на битови отпадъци от ТЕЦ-Русе, обяви областният координатор Мирослав Славчев при откриването на предизборната кампания на партията за местни избори в Русе. Кандидатите за общински съветници си поставят като основна задача проблемите на екологията, които са сред най-болните и злободневни теми за русенските граждани.

„Сигурно сте забелязали, че валят сажди в последните дни и падат навсякъде. Тези сажди се дължат на изгарянето на битови отпадъци от ТЕЦ-Русе. Те нямат български произход, а са от Италия. В Русе, както в Сливен, Перник и Гълъбово се изгарят битови отпадъци от Италия и Англия. Ние сме може би първата партия, която ще го каже открито. Италия плаща 200 евро на тон на фирмите, които изкупуват отпадъци, към тях се плащат 46 евро за транспорт до България. На фирмите на бизнесмена Христо Ковачки, които ги горят, им се плаща по 53 евро на тон изгорен отпадък. Доскоро Европа гореше битовите си отпадъци в Малайзия, но Малайзия вече наложи рестрикции и започна да ги връща, защото се горят смесени и недобре селектирани битови отпадъци“, обясни Славчев.

От „Атака“ отхвърлят официалната версия на ТЕЦ-Русе, че става дума за неопасен отпадък, състоящ се от картон, хартия и органични отпадъци, тъй като боклукът идва неселектиран и в него има и пластмаси.

„Ако са толкова безвредни тия отпадъци, бих запитал защо италианците не си горят при тях, а ги горят при нас. Очевидно не е толкова безопасно, след като развити европейски държави не желаят да ги оползотворят на тяхна територия. И като отказа Малайзия, България, в частност и Русе, стана бунището на Европа. Ние искаме това да спре и обявяваме война на този процес. Тази война ще я водим със всички законови методи, за да може това да престане“, заяви Мирослав Славчев.

Като водач на листата за общински съветници на „Атака“, той представи и останалите кандидати. Това са Виделин Василев, Веселин Велчев, Валентин Апостолов, Пламен Ангелов, Илиан Георгиев, Станислав Петков, Цветелин Димов, Емил Емилов, Пламен Георгиев и Георги Касабов, който е и кандидат за кмет на с.Николово.

„Хората, на които заложихме за общински съветници, са хора достойни, хора патриоти, занимаващи се с хубави професии. Хора, каквито ще трябват в Общинския съвет да работят по комисиите, за да може да сме пълноценни там, а не да присъстваме. Заявката на „Атака“ за предстоящите избори е сериозна, ние ще имаме сериозно присъствие в Общинския съвет на Русе. Толкова сериозно, че то ще стане незаобиколим фактор в русенската политика. „Атака“ е единствената партия, която не търгува с гласове. Имали сме тежки ситуации, много пъти са ни предричали края, но партия „Атака“ продължава да възкръсва и да съществува. Така ще бъде и занапред“, заяви Мирослав Славчев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Публикация съгласно Решение № 794-МИ/27.08.2019 на ЦИК, т.28 „Доставчиците на печатните медии и онлайн новинарските услуги могат да отразяват и безплатно предизборната кампания на партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети, регистрирали кандидати в изборите за общиски съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г.“

Отговорност за съдържанието на предизборната публикация носят съответната политическа формация и кандидати.

Exit mobile version