Арт салон „Любов и вино“ – спечелете награда с Русе Медиа!

Арт салонът „Любов и вино“ превзема сцените на Русе от 5 до 23 февруари! Програмата изобилства от интересни концерти, спектакли, изложби и филмови прожекции, които ще срещнат публиката с обичани артисти и изпълнители.

Русе Медиа и ОП “Русе арт“ дават възможност на почитателите на музиката да посетят безплатно концерта на Биг Бенд Русе на 13 февруари от 19 часа в Голямата зала на Доходното здание. Диригент е Димчо Рубчев, а солисти ще бъдат тромпетистът Венцислав Благоев и дует „Аморе“ – солистите на Русенска опера Глория Кънева и Иван Пенчев, които са двойка и в живота. http://www.ruseart.info/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%86%d0%b5%d1%80%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%b8%d0%b3-%d0%b1%d0%b5%d0%bd%d0%b4-%d1%80%d1%83%d1%81%d0%b5-2/

За целта в следващите дни тези, които искат да спечелят три места за концерта на Биг Бенда, трябва да заявят това свое желание в апликационната форма, за да имаме обратен контакт с печелившия. Целта е да сме полезни и наградата да отиде при някой, който има желание и интерес към даденото събитие в Русе.

От всички Вас ще бъде изтеглен един, който ще получи покана с три места. Тегленето на печелившия ще бъде направено на 10 февруари, за да имате време за организация на семейството или приятелите, които ще отидат.

А иначе програмата на Арт салона започва ударно на 5 февруари от 19 ч в Доходното здание с музикално-поетичния спектакъл „Усещане за любов“ с участието на Бойка Велкова и Ивайло Захариев. Режисьор е самата актриса, която започва кариерата си преди години в Русенския театър, а музиката е на съпруга й, големия кавалджия Теодосий Спасов.

На 8 февруари ще гостува унгаро-българската театрална продукция „Цъфнали очи“ по  романа „Виенски апартамент“ на Радостина Ангелова, след което ще има среща с авторката на чаша унгарско вино.

И още един театрален спектакъл със звезди на българската сцена и кино – на 15 февруари ще бъде показан „Горещо“ от Жозиан Баласко, където участват Асен Блатечки, Калин Врачански, Милена Маркова, Невена Бозукова, Стефан Иванов.

За любителите на киното ще има две кинопоредици – „Съвременно испанско кино“ от 6 до 9 февруари и „Любовта е лудост“ от 19 до 21 февруари, където ще бъдат показани три филма с незабравимата Невена Коканова.  Те ще бъдат в зала „Европа“, входът е безплатен.

На 11 февруари от 18 ч във фоайето на Доходното здание ще бъде открита изложба живопис на русенския художник Николай Караджов.

Музиката също присъства в програмата – освен концерта на Биг бенд Русе, ще има и три събития от афиша на Русенска опера. На 9 февруари ще бъде представена премиерата на операта „Бохеми“ от Пучини, а на самия 14 февруари солисти-двойки ще изпълнят любовни дуети в концерта „Как виното разпалва любовта“.

Финалът на Арт салона „Любов и вино“ ще бъде на 23 февруари от 19 ч в Доходното здание, където група „Сигнал“ и оркестърът на Русенска филхармония ще изнесат концерт „Класика и рок“.

 


    Exit mobile version