Арман Бабикян се срещна с колективите на ТМ Технолоджи АД и Стийл Пал Ад   

Водачът на листата на коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме!“ за Русе Арман Бабикян посети две от големите предприятия на територията на Дунавска индустриална зона ТЕГРА – ТМ Технолоджи Ад и Стийл Пал Ад. Инвестицията е нагледен пример, за това как частната инициатива, въпреки държавата успява да се развие, да реинвестира печалби и да намери пазари в Западна Европа. Продукцията отговаря на най-високите стандарти за металообработка и производство на големи метални изделия и висок клас камини за Великобритания.

„Държавата не стимулира иновациите, инвестицията в университетите и научно-техническата мисъл, които могат да дадат високо и конкурентно предимство на българската индустрия“, каза Арман Бабикян. Икономика, базирана на ЗНАНИЕТО, е една от приоритетните цели на коалицията“ Изправи се! Ние идваме! „.

Един от основните проблеми на българския бизнес е липсата на взаимодействие с държавата и местната власт, за това и на територията на Дунавска индустриална зона ТЕГРА собствениците на предприятия сами инвестират в асфалтиране, осветление, канализация и на практика цялата инфраструктура. За сметка на това работниците стоят в задръствания и над 60 минути пътуват от и за работа, заради неспособността на властта да регулира трафика по Дунав мост.

„Ние знаем как да привлечем инвеститори, но трудно можем да им обясним административната немощ да се решат елементарни проблеми за хората, които са решили да влагат парите си тук и да отварят нови работни места“, заключи кандидатът за депутат на листата с № 31 „Изправи се БГ! Ние идваме!“

 

 

Exit mobile version