Арестуваха 41-годишен русенец заради наркотици, боеприпаси и пари

41-годишен мъж, който е шофирал след употреба на наркотици, бе задържан от полицията в Русе. Впоследствие е установено, че в дома му има сериозно количество дрога, и  прокуратурата му е повдигнала обвинения. Русенецът е с мярка за неотклонение от 72 часа.

Мъжът е бил задържан на 17 февруари около 08:50 ч. в Русе. Полицаите са спрели за проверка автомобил БМВ до бензиностанция на бул. „Васил Левски“. В колата били 41-годишният водач и пътник на 30 години. При проверката у водача е открита суха тревна маса, за която той заявил, че е марихуана с приблизително тегло около грам. При тестването за употреба на дрога уредът е отчел положителен резултат за амфетамин и метамфетамин.

Последвали са процесуално-следствени действия. При претърсване и изземване в жилището, обитавано от 41-годишния русенец, служителите на реда са намерили и иззели различни видове наркотици: близо 60 хапчета със специфична форма, реагирали на тест за „екстази“; бучка бяло кристалообразно вещество, реагиращо на „метамфетамин“, и суха тревна маса дала резултат за „марихуана“. Открити са били също боеприпаси, парична сума, пособия за разтегляне и мобилен телефон.

По случая е заведено досъдебно производство и работата по него продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Русе. На 41-годишния е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа с повдигнати обвинения по чл. 354а, ал. 1, пр. 3 и 4, чл. 343б, ал. 3 и чл. 339, ал. 1 от НК.

Exit mobile version