Арестуваха украинка в Русе за агресия срещу полицаи

54-годишна украинка е задържана за хулиганска проява и срещу нея е образувано бързо производство. Тази нощ около 01:55 часа полицейски екип от Второ РУ при обход по бул.“ Тутракан“ в Русе е установил паркиран неправилно товарен автомобил „Даф“ с прикачено полуремарке с чуждестранни регистрации.

При последвалите полицейски действия за извършване на проверка и документиране на установеното нарушение, първоначално водачът на товарния автомобил е отказал да предостави документите си на служителите. Впоследствие е станало ясно, че той е украински гражданин на 49 г., а заедно с него в автомобила има жена на 54 г., също украински гражданин.

Докато е вървяла проверката, жената е слязла от тира и е започнала внезапно да буйства и рита, като рязко е скочила в полицейската кола, съборила е камера, поставена на предното стъкло на служебния автомобил, и е повредила друга апаратура, намираща се на таблото.

Тя е била задържана от полицаите и отведена в поделение на МВР. Случаят е документиран и е започнато бързо производство, с оглед на престъпление по чл. 325, ал.1 от НК, като работата по него продължава. 54-годишната жена е задържана за срок до 24 ч. със заповед по ЗМВР

Exit mobile version