Арестуваха пиян турски водач на тир след ПТП и опит да подкупи полицаи

Турски тир е катастрофирал в събота през нощта на бул.“Тутракан“ в Русе.  Инцидентът е станал малко преди 03:30 часа в района на пристанищния комплекс.

На място униформените от Второ РУ са установили, че става въпрос турски влекач с марка „Волво“ с ремарке, управляван от 57-годишен мъж. Шофьорът лъхал силно на алкохол и имал некоординирани движения и реакции.

Той бил твърдо убеден, че се намира на ГКПП – Дунав мост, и го обяснявал на полицаите.  Те извикали  екип пътни полицаи, за да изпробват водача за употреба на алкохол, но той отказал теста с техническо средство.

Служителите на Пътна полиция се оттеглили в служебния  автомобил, за да оформят документите по случая. В това време водачът се приближил  към патрулката на Второ РУ и когато полицаите  отворили предната дясна врата, за да разговарят с него, той хвърлил две банкноти  от по 20 евро вътре – на пода пред предната дясна седалка.

За случая са информирани разследващите. Извършен е оглед на място, иззети се двете банкноти с номинал от по 20 евро.

Шофьорът е задържан и  отведен във Второ РУ. Образувано е бързо производство, за престъпление по чл. 304а, пр.3, вр. чл. 304, ал. 1 от НК.

Exit mobile version