Аптеки Астра призовават: Движи се свободно!

Болките в ставите и мускулите са често срещана причина хора от различни възрасти да изпитват дискомфорт при извършване на движения. С промяната на сезоните болката става все по-силна и нетърпима.

Болката в ставите е възпалителен процес, който може да се предотврати, ако бъде открит навреме. Възпалителната ставна болка може да е вследствие на някои заболявания като: остеопороза, остеоартроза и др.

Остеопорозата е заболяване, характеризиращо се с прогресивно намаляване на костната плътност и микрострукторни изменения в костната тъкан, обуславящи повишен риск от фрактури дори при незначителна травма. Най-често остеопорозата се наблюдава при жени в постменопауза, при хора в напреднала възраст и след продължително лечение с гликокортикоиди.

Остеоартрозата е хронично ставно заболяване с прогресивно развитие, което се среща най-често при възрастните и стари хора. Първоначално се засягат покритите с хрущял ставни повърхности с последващо въвличане на подлежащите кости. Засягат се фалангиалните стави на ръцете и краката, коленните стави (Гонартроза) и раменните стави, тазобедрената става(Коксартроза) или костната система на гръбначния стълб.

Лекарственото лечение има за цел да отстрани болката или възпалителния процес. За тази цел се употребяват лекарствени средства от групата на НПВС.

В нашата верига аптеки, с помощта на фармацевтите ни, може да откриете ключа към вашето здраве. Предлагаме ви лекарствени средства и хранителни добавки, които ще облекчат напрежението в ставите ви.

Долорен е лекарствен продукт без лекарско предписание, който съдържа Ибупрофен. Ефективен е при мускулно-ставни болки, главоболие, температура.

Парацетамакс също е лекарствен продукт, който включва в състава си Парацетамол. Парацетамолът като аналгетик при остеоартроза (при отсъствие на остро възпаление) е добра алтернатива за намаляване на болката( 1 гр. 4 пъти дневно).

Диклак 5% гел е лекарствен продукт, съдържащ диклофенак натрий. При употреба два пъти дневно, нанесен с леки масажни движения, гелът дава чудесни резултати.

Проензи ТермоТерапия представлява загряващи пластири подходящи за мускулни схващания, разтежения, остеоартрит, лумбаго.

Някои хранителни добавки също подпомагат за овладяване на болката:

Скъпи пациенти не забравяйте, че освен приема на лекарствени средства и добавки, ДВИЖЕНИЕТО е най-важното лекарство. Бъдете енергични и усмихнати.

От целия екип на Аптеки Астра, Маг. фарм. Велислава Дончева

 

Exit mobile version