Апел: Да дарим средства за храна на 120 медици в УМБАЛ „Канев“-Русе

Апел за подкрепа на медицинския персонал, който се грижи за пациенти с коронавирус в УМБАЛ “Канев”, отправиха две организации от Русе. Те са нарекли кампанията си “Хапка надежда”, а целта е да се осигури вкусен обяд и вечеря на 120 медиците на първа линия в борбата с COVID-19. В момента медицинския персонал се храни със същите ястия, каквито се дават на пациентите, казват инициаторите от спортен клуб Ruse GO! и фондация „Направи добро на непознат“.Кампанията стартира на 1 декември 2020 г. и продължава до 31 януари 2021 г.
„Станете част от кампанията „Хапка надежда“, като отделите парички, нужни за 80 порции обяд и 60 порции вечеря за медиците в УМБАЛ “Канев”. Сумите преведете директно по банков път към фирмените сметки на ресторантите и те ще приготвят нужната храна. Един обяд за 80 медици е на стойност 240 лв.; Една вечеря за 60 медици е на стойност 180 лв.; Един ден (обяд и вечеря) за 140 медици е на стойност 420 лв.
Включете се чрез попълване на този формуляр: https://bit.ly/2JdMXvA“, се казва в апела.
14 ресторанта вече са се отзовали да приготвят и доставят обяд и вечеря, без да начисляват печалба. Цената на една порция е 3 лв, което включва поне едно основно ястие. По ред на заявилите желание да се включат, това са: Италиански ресторант “Капанъ”, Ресторант “Дон Вито Корлеоне”, Ресторант “Империал”, Ресторант “Приятели”, Механа “Чифлика”, Пицария “Уно”, Ресторант “Hacienda”, Ресторант La Strada, Снек бар “Пикадили”, Гръцки ресторант “Истрос”, Ресторант “Радилон”, Ресторант “Happy”, Ресторант “Зад стената”, Бар “Plan B”.
Хляб ще се доставя всеки ден от пекарна “Филаделфия”. Всяка фирма, която има възможност за производство и доставка на десерти, плодове, ядки и напитки, може да се свърже с координаторите на проекта, за да уточнят начините за дарение на продукти.
Храната за първите две седмици от 1 до 13 декември са подсигурени от фондация „Направи добро на непознат“.

Exit mobile version