Американска фирма дари електронни инструменти за музикална зала в библиотеката

Дарение от електронни музикални инструменти на стойност почти 8 000 лв. ще превърне в реалност желанието на библиотека „Любен Каравелов“ да има музикална зала в отдел „Изкуство“. Преди пандемията библиотеката стартира благотворителна кампания с Max Club Ruse, за да се оборудва място, където гости на клуба да свирят поне веднъж месечно за всички любители на рока и съвременната модерна музика.

Неочакваното дарение е факт благодарение на Кристина Георгиева от американската фирма за производство и продажба на електронни музикални инструменти inMusic Brands, която има представителство в Русе. Кристина Георгиева е присъствала на старта на кампанията и веднага е решила, че може да помогне. Библиотеката е предоставила списък с необходимите й инструменти, които са изпратени от складовете на фирмата в Германия. Сред тях има стейдж пиано, кийборд и мастер кийборд, компактни и комплект електронни барабани, усилватели, духови контролери, активни тонколони, грамофон, микрофони и слушалки, DJ контролен пулт, кийборд контролер и др.

В новата музикална зала желаещите ще могат да изпробват уменията си или да посвирят  на пиано, барабани, китара или духов инструмент, без да пречат на останалите читатели. Добре оборудваният музикален кът ще е подходящ и за концерти, музикални вечери и литературни четения.

Exit mobile version