Алисе Муртезова: Удовлетворени сме, че сме гласът на русенци в местния парламент

Всички направени предложения от общинските съветници на ГЕРБ – Русе бяха одобрени и гласувани на заседание на Общинския съвет, на което бе приет Бюджет 2024. Идеите на групата на ГЕРБ са съобразени с желанията на гражданите на Русе, както и с необходимостта от иновативни инициативи в областта на културата, здравеопазването, образованието, социалните дейности, спорта, инфраструктурата и др.

По настояване на Алисе Муртезова в Бюджет 2024 година ще бъдат предвидени средства за закупуване на 75 броя преносими компютърни устройства за нуждите на медицинските специалисти, работещи в общинските здравни кабинети на детските градини и училища на територията на общината. На Постоянната Комисия по Здравеопазване и социална политика Муртезова обоснова възможните ползи от използване на компютри и интернет платформи в здравните кабинети.

Компютри ще бъдат осигурени и значително ще се облекчи работата на здравните специалисти и общинските служители, работещи непосредствено с тях.

Росица Георгиева защити двете си предложения по комисии. Тя убеди колегите си да гласуват увеличението на бюджета за Ученическата спортна школа, което ще допринесе за нормалното протичане на учебния процес и предвидените дейности, свързани с издръжката на центъра и изявите на децата. Второто от предложенията на Росица Георгиева бе свързано с Кукления театър и увеличаването на средствата за детската културна институция. Предложенията се приеха и предвидили в Бюджета на Община Русе.

Евгени Игнатов извоюва да бъдат заложени средства за проектиране и изграждане на закрита лекоатлетическа писта с 6 коридора и обиколка 200 метра. Това е изключително важно за младите активно спортуващи атлети и любителите, които през зимния период нямат нормални условия за тренировка.

Русе да върне отново блясъка си на джаз столицата на България предложи Орлин Дяков. По негово настояване, Общината предвиди бюджет за Клуба на дейците на културата, който да организира концерти в клуба и на открито. Осигурени бяха и средства за провеждането на РУСЕ ДЖАЗ ФЕСТ.

Предложение за изграждане на площадка за разхождане на кучета в района на площад “Оборище” направи Стоян Христов. Целта е опазване на детското здраве от замърсявания в зелените площи около площадките за игра на децата, а и в района липсва такова съоръжение.

Светлозар Симеонов настоя за цялостното преасфалтиране на ул. „Бабуна планина“ в кв. “Здравец –север“. Тя е основна пътна артерия в квартала, но липсват тротоари за пешеходците и гражданите вървят по пътното платно, което създава реален риск от ПТП. И това предложение беше прието.

С интерес бяха разгледани и предложенията на Йорданка Даневска и д-р Росица Кръстева, които също предстои да се приемат по време на следващите заседания на ОбС.

”Удовлетворени сме, че сме гласът на русенци в местния парламент и че успяваме да отстояваме позициите си в полза на нашите съграждани“, заяви председателят на групата съветници Алисе Муртезова след края на заседанието.

Exit mobile version