Алисе Муртезова предлага мерки за безопасност пред училища и градини

Депутатът от ГЕРБ Алисе Муртезова ще изпълни поетите си ангажименти като общински съветник от Русе, въпреки че правомощията й вече са прекратени. Тя ще внесе питане чрез зам.-председателя на групата на ГЕРБ Наталия Кръстева като съвносител, свързано с безопасността на движението пред учебни и детски заведения в община Русе.

„Става въпрос за училища, детски градини и детски ясли, около които ежедневно има голям поток от хора и автомобили, особено в пикови часове. Предлагам да се създаде временна комисия от експерти, която да обходи учебните заведения и да даде конкретни решения за обезопасяване на съответните райони. Това може да се случи чрез светещи пешеходни пътеки, цветна пътна маркировка, ограничители на скоростта и др.

Единствената цел на това предложение е оптимизирането на безопасността на децата! Благодаря на родителите, които заостриха вниманието ми върху този въпрос. Благодаря и на всички, които публично или в лични разговори изразиха съжаление, че няма да съм общински съветник до края на този мандат.

Пред всички тях се ангажирах, а и тук го заявявам открито, че ще продължа да работя с колегите от групата на ПП ГЕРБ и занапред. Пожелавам успех на всички общински съветници, които милеят за нашия град и ще отстояват интересите на русенци по най-добрия начин“, заяви Алисе Муртезова.

Exit mobile version