Алисе Муртезова пита общината за опасна площадка в ДГ „Роза“ в Тетово

Общинският съветник от ПП ГЕРБ Алисе Муртезова е внесла питане до общината относно състоянието на площадката за игра, която се намира в двора на филиала на детска градина „Роза“ в Тетово. Към нея са се обърнали група родители, притеснени, че мястото е опасно за децата им. Питането на Алисе Муртезова ще бъде поставено на сесията на Общинския съвет в четвъртък.

„Към момента детското заведение се посещава ежедневно от 26 деца, които при благоприятни метеорологични условия ежедневно използват двора на градината за игри на открито.

Родителите ме запознаха със състоянието на детската площадка. Според тях към днешна дата съоръженията са опасни за здравето на децата. От приложените към питането снимки, е видно, че уредите за игра на открито са повредени и на места липсват части от тях. Изграждането на площадката е финансирано преди години по програмата „Малки населени места“ към Община Русе, но от тогава уредите за игра не са били ремонтирани нито веднъж.

Родителите се оплакаха, че за децата не се осигуряват никакви материали – играчки, книжки, боички и т.н., поради което на тях редовно им се налага да събират пари помежду си и да закупуват такива. С проблема е запозната директорката на детското заведение Дарина Димитрова, до която родителите са внесли и подписка“, казва в питането си Алисе Муртезова.

Тя поставя въпросите дали се предвижда обновяването на детската площадка според изискванията за безопасност, в какъв срок ще бъдат ремонтирани съоръженията и дали ще бъде разпоредена проверка за наличните материали в детските градини и попълването на липсата им, ако има такава.

Exit mobile version