Алисе Муртезова бе избрана за зам.-председател на Жени ГЕРБ

Алисе Муртезова бе избрана за зам.-председател на Жени ГЕРБ на днешното национално общо събрание, което трябваше да избере ново ръководство. Административният директор на УМБАЛ „Медика“-Русе бе сред предложенията, утвърдени от Изпълнителната комисия на ГЕРБ, което бе подкрепено почти единодушно. Кандидатурата на Алисе Муртезова заедно с биографията й бе представена от председателя на партията Бойко Борисов.

След гласуване за председател на Жени ГЕРБ бе избрана Екатерина Йорданова, а за зам.-председатели Милена Дамянова, Мария Христова, Алисе Муртезова, Йоана Йончева-Фильова, Карамфила Гюрова.

Пред присъстващите на форума на живо и онлайн заради противоепидемичните мерки Алисе Муртезова очерта приоритетите, за които ще работи. Те са свързани със здравеопазването, където тя познава отлично проблемите и ситуацията.

„За съжаление днес отново COVID 19  е сред основните проблеми в страната. Изключително съм разтревожена от факта, че страната ни е в челото на класацията по смъртност. Това се дължи на разделението, което има в нашето общество и на слабата ваксинационна кампания. Надявам се това скоро да се промени. Надявам се също, че при обиколката в страната, всички вие ще ми разкажете за вашите проблеми, които заедно да решаваме“, каза Муртезова.

Участие в Националното общо събрание взеха 850 делегати от всички 29 области в страната.

Exit mobile version