Акцията в жк „Дружба“ в Русе установи наркотици и боеприпаси

Полицейската акция в района зад „Кауфланд“ в жк „Дружба“ в Русе е била свързана с наркотици и боеприпаси. Проверката на лек автомобил „Опел Вектра“ събра няколко патрулки на 19 януари в района, а действията на органите на реда продължиха около четири часа.

Служителите от Първо РУ са спрели колата на кръстовището на ул. „Казанлък“ и ул. „Пчелина“. В автомобила са били двама мъже на 34 години от Русе. При проверката е било установено, че водачът няма книжка, а в превозното средство са намерени наркотици и боеприпаси. Става въпрос за патрони за различни видове оръжия, научи Русе Медиа. Шофьорът е дал алкохолна проба, която е отрицателна, но е отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества.

34-годишният водач е привлечен в качеството на обвиняем и с постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за 72 часа. Предстои да бъде разгледано от съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Във връзка с установените по случая данни е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 339, ал. 1от НК, образувана е и преписка по описа на Първо РУ, с оглед извършено престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК.
34-годишният мъж, управлявал колата, е привлечен в качеството на обвиняем и с постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за 72 часа. Предстои да бъде разгледано внесено в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Exit mobile version