Агресивно поведение и закани вдигнаха на крак полицията в Две могили и Русе

Наказание по Указа за борба с дребното хулиганство е наложена на мъж от гр. Две могили. Случаят е от 22 ноември в гр. Две могили, където на обществено място е възникнал спор между фамилии относно строеж в частен имот.

По време на спора 54-годишен мъж е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи общественият ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като в присъствието на органите на реда е викал, крещял и изричал непристойни думи и изрази, спрямо други лица, с което е предизвикал възмущението на гражданите, станали свидетели на случващото се. Полицейските служители са документирали деянието, като е заведена преписка по описа на РУ – Две могили. Съставен е акт по Указа за борба с дребното хулиганство и с решение на Районен съд – Бяла на 54-годишния мъж е наложено административно наказание: глоба в размер на 150 лв.

Другият случай е от 23 ноември в гр. Русе. В полицията е бил получен сигнал, че около 19:00 часа в гостилница на пл. „Васил Левски“ в Русе 46-годишен мъж е нарушил обществения ред, като е псувал, викал и отправял закани. Той е бил отведен от униформените в Първо РУ за документиране на случая, но там е отказал категорично да дава обяснения и да съдейства на органите на реда, да се държи агресивно, изключително цинично и непристойно. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ,  за престъпление по чл.325 ал.2 вр. ал.1 от НК.

 

Exit mobile version