Агнешкото се появи по магазините, има леко поскъпване спрямо 2022-а

От няколко дни в някои от големите търговски вериги в Русе вече може да се закупи агнешко за великденската трапеза. Вариантите, които се предлагат, са традиционни: предна четвърт или задна част от агнето, като месото е родно производство.

За сравнение през 2022 г. в една от веригите магазини цената на агнешкото към 07 април е била с промоционална и предната част е струвала с около 4 лв. по-евтино в сравнение със сегашната цена. Задната част се е продавала за 19,99 лв. а сега е с 3 лв. по-скъпа. В друга верига цените в момента са съответно 19,99 лв. и 20,99 лв.

Засега не се наблюдава засилен интерес към агнешкото, тъй като хората предпочитат да изчакат наближаването на Великден и се надяват да има по-голямо намаление. През 2022 г. доставките бяха ограничени и това доведе до опашки от рано сутринта, за да могат клиентите да се сдобият с агнешко на по-ниска цена.

Разфасовките, които се предлагат в момента, варират от 1,5 кг до около 2,5 кг., така че трябват поне 50 лева за хубаво агнешко месо за трапезата.

Exit mobile version